Wenskaart Nederland in gesprek met UK Greeting Card Association

Maandag 3 september jl. heeft Wenskaart Nederland gesproken met Sharon Little van de UK Greeting Card Association (GCA) en met Jakki Brown (editor van Progressive Greeting, vakblad voor en over de wenskaartenbranche in de UK. Het gesprek vond plaats tijdens een bezoek aan de Autumn Fair in Birmingham.

De GSA is, sinds 1909, de brancheorganisatie van de Britse wenskaartenindustrie. Volgend jaar vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats.
De vereniging telt zo’n 500 leden:

* 50 grote uitgeverijen
* 250 kleine uitgeverijen
* 50 retailers (keten telt als één lid)
* 50 geassocieerde leden (post, drukkers, beursorganisatoren, e.d.)

Het vakblad Progressive Greetings is de officiële spreekbuis de Greeting Card Association.

Vanaf 2014 organiseert de GCA jaarlijks de ‘thinking of you week’. Een week waarin consumenten aangespoord worden met een kaartje te laten zien dat ze aan iemand denken.
De GCA maakt daarvoor gebruik van pos-communicatie in de deelnemende winkels en moedigt retailers aan om de gratis Toolkit te downloaden.
Festive Friday is de laatste vrijdag van november waarop iedereen in de UK wenskaartenindustrie kerstkaarten stuurt naar vrienden en familie om de feestmaand goed te beginnen. Hiermee creëert men een eerste golf van kaarten om begin december iedereen al in de stemming te krijgen voor het versturen van kerstkaarten.

Naast activiteiten als de Thinking of you week en Festive Friday bevordert de GCA ook dat de jeugd kaarten gaat en blijft sturen. Door het ter beschikking stellen van lespakketten voor scholen en bijdragen aan website van kranten als The Times en de Guardian. Ook heeft de GCA contact met grafische opleidingen. Studenten worden aangemoedigd kaarten te ontwerpen.