Marlies (31) heeft al 1163 kerstkaarten geschreven

Als het aan de 31-jarige Marlies Heijboer uit Dronten ligt, kunt je niet vroeg genoeg beginnen met het schrijven van kerstkaarten. Zij is er wel heel vroeg bij. Vorig jaar december begon ze al met pennen. Nu heeft ze exact 1163 kaarten klaarliggen voor alle uitgezonden Nederlandse militairen.
Iedere dag schreef ze de afgelopen maanden vijf kaarten, zelfs toen het hoogzomer was. Structureel na haar ontbijt. ,,Het was haast militaire discipline”, grapt de Drontense, die een missie heeft. Ze wil alle militairen in Afghanistan, Mali en op alle andere plekken ‘een vleugje warmte’ geven, zoals ze het zelf noemt.
Marlies is nogal fan van kerstkaarten, bekent ze. ,,Aan het begin van het nieuwe jaar geniet ik nog na van alle kerstkaarten die ik heb gestuurd en ontvangen. Ik ben er vrij veel mee bezig. Het hele jaar door bedenk ik wie ik een kaart ga sturen en welke tekst ik erop wil zetten.” Waar die fascinatie vandaan komt weet ze niet. ,,Op papier durf ik meer te zeggen en komen de woorden oprechter over. Ik krijg ook vaak reacties van mensen die het leuk of fijn vinden dat ik een kaartje heb gestuurd.”

Reacties als ‘wat een werk, bijna 1200 kaarten schrijven’ wuift ze weg. ,,Ik keek er juist naar uit om elke dag te mogen schrijven.”

De inmiddels flink uit de hand gelopen stapel kerstkaarten ligt klaar. De Militaire Post Organisatie zorgt ervoor dat iedere militair een kaart van Marlies krijgt.

Ondertussen kriebelt het bij de Drontense al om te gaan schrijven voor volgend jaar Kerstmis. ,,Ik heb nog wat kaarten liggen, dus ik kan nog eventjes vooruit.”

Bron: Brabants Dagblad,  20 november 2018