Kerstkaart is razend populair in deze zware coronatijd

Het is nu moeilijker om familie en vrienden te bezoeken door de coronamaatregelen, waardoor de drang om elkaar een hart onder de riem te steken groeit”, ziet Resi Becker, directeur mail van PostNL. ,,En zo’n kaartje doet echt iets met mensen.”

Per dag bezorgen zo’n 19.000 bezorgers van PostNL gemiddeld ruim 8 miljoen brieven. De verwachting is dat dit aantal rond de feestdagen oploopt tot zo’n 12 miljoen per dag. Een groot aandeel in die enorme groei hebben de kerst- en nieuwjaarskaarten. Tijdens deze kerstpiek staan er extra postbezorgdagen gepland op maandag 20 en maandag 27 december. Daarbij zijn er in december bijna elke dag extra ritten langs ongeveer 1600 PostNL-punten in winkels, om ook daar alle extra post op te halen.
Anita Rabbett (foto) bezorgt drie dagen per week de post in haar wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel en leeft toe naar de drukte. ,,Ik sta in de startblokken om te gaan knallen! Mensen zoeken verbinding met elkaar, en kaartjes helpen dan. Ik ken best wat mensen in mijn wijk persoonlijk en met hen heb ik warme contacten. Als ik weet dat iemand een zwaar jaar heeft gehad, bezorg ik die zelf een kaartje, want met de feestdagen mogen we wel wat meer oog voor elkaar hebben.”